Een coating is een slijtvaste, naadloze rollaag op basis van epoxy of polyurethaan. Deze laag wordt op uw vloer aangebracht en is in alle RAL-kleuren leverbaar. Alle coatings hebben nagenoeg dezelfde mechanische en chemisch resistente eigenschappen als een gietvloer.

Het voornaamste verschil met een gietvloer is de laagdikte.

Hierdoor is een coating vloervolgend en niet scheuroverbruggend.

Een epoxy-coating kan verkleuren en een PU-coating is UV stabiel.

Wij prepareren de vloer zodanig dat de vloerenlegger de best denkbare ondergrond heeft om op te coaten.

NIMOvloeren levert zelf géén coating, maar biedt, indien nodig, ondersteuning bij de applicatie van primer, coating of seallaag aan vaste opdrachtgevers. Wanneer we direct na het opruwen van de betonvloer de primer aanbrengen kan dit voor u als vloerenlegger net die ene dag tijdwinst opleveren. Ook onze ervaring op gebied van applicatie geeft u de zekerheid dat we precies weten welke eisen er aan de ondergrond gesteld worden en hoe u daardoor bijvoorbeeld kosten kunt besparen op materiaal.

Onze service gaat verder dan u van een ander vloerenbedrijf kunt verwachten. We kunnnen u bijvoorbeeld ook kostentechnisch en arbo-technisch adviseren over welke voorbehandeling voor uw specifieke doelstelling geschikt is.

Wij vinden het zeer waardevol voor onze klantrelatie om een vloer zodanig op te leveren, dat de vloerenlegger of applicateur direct kan beginnen met de werkzaamheden waarvoor hij is ingehuurd. Met onze ervaring en zorgvuldige werkwijze kunnen we bijna garanderen dat de vloer bij oplevering voldoende hechtend, stofvrij en vlak is.

Desgewenst kunnen we de aanvraag voor Verklaring Vloeistofdichte Voorziening verzorgen. Dit is de voormalige PBV-verklaring.